Обрати пажњу!

Процењује се да у Србији живи око 800 хиљада особа са неким видом инвалидитета.

Око 15 процената их је радно способно. Предрасуде послодаваца велики су камен спотицања. Али, шта када прописи налажу да запослите и њих? Чућете какав пример држава даје другим послодавцима, а причамо и о томе колико се поштују друге, не само законске већ и цивилизацијске ствари - када је у питању приступачност особама са инвалидитетом које желе да уђу у неку институцију, или слободно сурфују Интернетом.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје које можете посетити ових дана, а скрећемо пажњу и на конкурс за оригиналну сликовницу за децу који „Креативни центар” организује поводом 30 година постојања. Лејди Гага, америчка певачица, текстописац и глумица данас пуни 32 године, па јој посвећујемо рубрику „Временска капсула”. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Бранислав Трајковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]