Обрати пажњу!

ДИДС 2019: Све на клик до 2030. године?

Прошле недеље у београдском хотелу „Метропол Палас” по десети, јубиларни пут одржан је „Дан интернет домена Србије” (ДИДС), у организацији Фондације „Регистар националног интернет домена Србије” (РНИДС). Да ли је реално очекивати да ћемо у блиској будућности све послове за које нам је данас неопходно стајање у редовима и јако пуно папира моћи да завршимо онлајн? Шта су ризици? Да ли је све ово машта или наша реалност до 2030. године? О томе су на једној од ДИДС конференција говорили Светлана Јовановић, виша саветница при Кабинету председнице Владе Србије у Јединици за имплементацију стратешких пројеката, електронских сервиса и развој е-Управе, Душко Сивчевић, помоћник начелника у Сектору за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије Министарства унутрашњих послова и Слободан Марковић, технички саветник за дигиталну управу у Програму Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији.  

У наставку емисије још неколико тема. На данашњи датум 1950. године рођен је певач са великим бројем занимљивих вокалних техника и диригент који каже да „не бринемо већ будемо срећни” - Боби Мек Ферин и њему посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити ових дана, попут серије позоришних представа за младе у Дому омладине Београда. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]