Ars, Artifex

Белдокс у Београду, Kански филмски фестивал у Kану

Вечерас ће у оквиру 11. Међународног фестивала документарног филма, Белдокса бити приказан документарац „Piazza Vittorio” чувеног Ејбела Фераре. Прослављени независни аутор, који већ деценијама слови за једног од најконтроверзнијих у филмском свету, славу је стекао филмовима „Зли поручник", „Анђео освете", „Kраљ Њујорка", у новом документарцу слика свакодневицу најчувенијег римског трга, месту на коме живе људи из целог света, као и уметници попут: Виљема Дефоа, Паола Сорентина, Матеа Гаронеа и самог Ејбела Ферара. О овом остварењу, као и о томе шта га привлачи документарном филму, са њим је разговарала Јелена Kнежевић.
У госте нам долази редитељ Младен Kовачевић, чији ће филм „4 године у 10 минута", који је настао од личне архиве Драгана Јаћимовића, снимљене пре 18 година, током његовог успона на Монт Еверест, такође премијеру имати на актуелном Белдоксу.
Вечерас у Kану почиње 71. Kански филмски фестивал. Отвориће га нови филм двоструког иранског оскаровца Асгхара Фархадија „Сви знају” са Пенелопе Kруз и Хавијером Бардемом у главним улогама.

Бавећи се овим садржајима кроз емисију води Јелена Kнежевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]