Ars, Artifex

Пијанисткиња и композиторка Ирина Дечермић представиће публици свој ауторски мултимедијални пројекат „Љубав и смрт” у суботу у Битеф театру. Тим поводом Ирина је наша гошћа.

Ово је ретка сценска форма, у којој је наратор (глумица) уједно и музички интерпретатор. Kроз три приче, триптих у форми сценско-музичко-ликовног израза, тема се истражује кроз три различите жене из европске литературе и из различитих епоха у распону од три века. Представа се бави темом женске судбине и женског принципа у љубави и смрти. Иринa Дечермић је музику почела да учи у Београду, а дипломирана пијанисткиња постала је у Лондону. Наступала је у водећим концертним салама Мадрида, Беча, Буенос Ајреса, Париза, Лондона, учествовала на многим фестивалима, редовно снимала за Би-Би-Си и РФИ, снимила је албуме са музиком Моцарта, Шостаковича, Баха и Шумана. Са уметницом разговара и кроз емисију води Јелена Kнежевић.
На сцени Раша Плаовић Народног позоришта у Београду, вечерас ће премијерно бити одиграна представа Деведесете, у режији Егона Савина, а по тексту Горана Миленковића. На сцени Народног позоришта наћи ће се: Радмила Живковић, Олга Одановић, Анастасија Мандић, Милица Гојковић и Драгана Варагић.
У Јагодини ће вечерас бити затворени 47. Дани комедије, о добитницима Златног ћурана извештава нас са лица места Соња Тодоровић Шегрт.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]