Читај ми!

Невидљиви град Дах театра

Документарни програм

Петог децембра 2005. године, на линији аутобуса 26 изведен је први перформанс Невидљиви град Дах театра. Ауторке пројекта су Јадранка Анђелић и Дијана Милошевић. После Београда Невидљиви град извођен је широм Србије - у Новом Саду, Суботици, Инђији, Врању, Нишу, Лесковцу, а убрзо потом и у Данској, Бразилу, Новрешкој, Италији... Снимљен је и докуметарац истог назива.

Актуелност овог пројекта се потврђује током година јер културна и етничка нетолеранција се (на жалост) настављају мењајући своје форме - од дискриминације мањина, до ксенофобије која се поново појављује у Европи и дискриминације и нетолеранције према мигрантима из других култура. Због тога мисија овог пројректа остаје - освешћивање права на суживот, позив на толеранцију и прихватање различитости - Дах театар.

Једно од првих извођења Невидљивог града забележила Невена Матовић.

*Фотографије преузете са веб странице Дах театра

број коментара 0 Пошаљи коментар
Говори да бих те видео Говори да бих те видео

Аутор:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]