Читај ми!

Еколошки магазин

Пионири светлости

У Европи постоји више од три хиљаде енергетских задруга, од којих су две у Србији. Оснивачи задруге Електропионир имају и идеје и искуство, али за сада чекају измене закона и прописа који ће, како се надају, оних потребних тринаест корака од сунца до сопствене струје или смањити или бар учинити остваривим, јер - заглавили су се већ на трећем. Чућете Ану Џокић, Ђорђа Самарџију и Игора Вејновића.

Десетак километара од центра Београда, поред фарме Визељ, пријављена је депонија угинулих свиња. Док су инспекција и медији дошли - животиње су затрпане, али плитко. Уз мало алата све је могло да се види. Неколико месеци касније, оно што се не види, али се о томе прича, је још угинулих свиња унутар саме фарме која је под стечајем и чува је обезбеђење. Удружење Еко Панчевачки рит је поднело пријаве и чека одговор тужилаштва.

Рибочувари су прошли викенд провели вадећи мртву рибу из Kолубаре. До помора је дошло због испуштања отпадних вода у реку. Према грубој процени, угинуло је 25 тона рибе. О томе говори рибочувар Дарко Гавез.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.       

број коментара 0 Пошаљи коментар