Читај ми!

Драган Јовићевић

Гост емисије је Драган Јовићевић

Главни гост данашње емисије биће уредник културне рубрике у недељнику НИН и филмски критичар Драган Јовићевић, који у нашу емисију долази право са Фестивала европског филма на Палићу. Зато ћемо говорити о утисцима са овог фестивала, о актуелној филмској продукцији, о филмској критици, публицистици, фантастици, али и о филму који са колегом Николом Љуцом снима - Топлом филму.

Осим што ћемо говорити о Фестивалу европског филма на Палићу, прокоментарисаћемо и то какав је био овогодишњи Пулски филмски фестивал.

Осврнућемо се и на остале догађаје који су обележили прошлу недељу, међу њима изложбу којом Салон Музеја савремене уметности у Београду обележава шездесет година постојања, као и девети Booking, тачније програм БУKА & БЕС поезије и прозе, којим су се представили прозаисти и песници Трећег Трга и Сребрног дрвета.

У складу са летњим данима и годишњим одморима за читање ћемо препоручити две књиге, нову књигу поезије Марка Томаша Скратимо причу за главу у издању ЛОМ-а и роман Спортски новинар Ричарда Форда, у издању Дерете.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

број коментара 0 Пошаљи коментар
У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Аутор:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]