Читај ми!

Калкута

Обилазимо Калкуту у музичком друштву Арпите Чакраборти, Дебашиша Батачарје, Тарака Кјалпе, Садуа Даса и групе Ананда Лахари.

Роберт Клајв је Калкуту назвао најопаснијим местом у универзуму, грамзивим и раскошним изван граница разума, а Киплинг у њој видео само ноћну мору. Упркос тешкој историји овог града, енергија коју модерна Индија улаже у њега учинила је да, ономе ко богатство овог света не препознаје само у материјалним вредностима, неки његови делови изгледају као рај на земљи.

Калкута данас показује своју величину у сваком погледу: задивљујућу културу, музику и филм, празнике, кухиње, урбани ритам и, изнад свега, своје становнике, Бенгалце. То је свет у којем разговор, читање и поезија још увек нису устукнули пред интернетом и телевизијом.

У данашњем Путу свиле обилазимо Калкуту у музичком друштву Арпите Чакраборти, Дебашиша Батачарје, Тарака Кјалпе, Садуа Даса и групе Ананда Лахари.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

број коментара 0 Пошаљи коментар
 Пут свиле Пут свиле

Аутор:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]