Читај ми!

Антоније Исаковић

Антоније Исаковић (6. новембар 1923 - 13. јануар 2002) био је српски књижевник, потпредседник Српске академије наука и уметности од 1980. до 1992.

Добитник је многих књижевних награда, познат је и као писац чија дела су у Југославији највише екранизовна (Господар и слуга, Трен 1 и Трен 2, Говори и разговори). Добитник је НИН-ове награде 1982. године. Сведочио је о људима који су прошли голготу Другог светског рата.

У данашњем Памтивеку слушамо интервју из 1991. године у којем је новинарки Светлани Лукић, у емисији Зелени мегахерц говорио о свом завичају, стваралаштву и вишестраначком систему.

Уређује: Снежана Бићанин 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Памтивек Памтивек

Аутор:
Снежана Бићанин

Емисија која ће покушати да афирмише богатство Звучног архива Радио Београда, у коме се чувају занимљиви, ексклузивни снимци стварани током целог једног века, колико траје историја нашег радија. То богатство протоком времена све више добија на вредности. У њему се налазе звучни записи важних историјских догађаја, разговори са најважнијим личностима двадесетог века, стихови у интерпретацији најчувенијих песника. Емисија „Памтивек“ покушаће да упозна слушаоце Радио Београда 2 са неким од тих ретких снимака. [ детаљније ]