Читај ми!

Мрачна страна интернета

Мина Зиројевић и Владимир Радуновић

Оног момента када је интернет постао широко доступан, сви смо добили бесконачне могућности за комуникацију, информисање, учење, забаву... Плаћамо рачуне, купујемо, планирамо, остварујемо пословне и привате контакте са људима на другом крају света. Имати приступ интернету значи имати приступ свету.

Користимо га сваки дан, и истина је да нам у многоме олакшава доста свакодневних активности. Без обзира да ли играте игрице, читате вести, тражите информације или илегално даунлодујете најновије филмове, интернет зна да буде дивно место и практично једноставан алат за остварење свих ваших потреба из области информисања и комуникације.

Интернет је једна од најкориснијих ствари којима данас имамо приступ, али баш као и свака друга добра ствар на овом свету, ни ова не долази без своје тамне стране. Ако свако може да објави шта год жели, ако нема никаквих правила и стандарда, добијамо све већи број непроверених и некредибилних онлајн медија као и вести које се објављују у тим медијима. Нема начина да се провери веродостојност информација објављених на интернету. Интернет је променио наш свет на много различитих начина. Неки тврде на боље, а неки на горе.

О мрачним странама интернета говоре:
др Мина Зиројевић из Института за упоредно право и
Владимир Радуновић, директор програма сајбер безбедности из организације Дипло фондација.

Аутор: Душанка Петровић

број коментара 0 Пошаљи коментар