Читај ми!

Дневни магазин културе

Слободан Трајковић

У емисији Културни кругови најавићемо отварање изложбе слика „Сан летње ноћи" Весне Кнежевић у Официрском дому у Нишу. Весна Кнежевић, вишеструко награђивана сликарка, самостално је излагала радове педесетак пута у многим градовима региона, а групно више од стотину пута, у земљи и у иностранству.

Поставка „Сан летње ноћи", како је најављено из Официрског дома, у галеријском простору створиће амбијент позоришта и можемо је видети до 7. маја.

Говоримо данас и о позоришту. Једна од многобројних овомесечних премијера у Београдском драмском позоришту ‒ драма „Цемент Београд" Милана Рамшака Марковића, у режији Себастијана Хорвата ‒ одржана је током викенда. У емисији ћемо чути критику наше Александре Гловацки.

У госте нам стиже Слободан Трајковић, аутор изложбе „Прошлост дуго траје", која у Ликовној галерији Коларчеве задужбине траје до 24. априла.

Поред разговора о изложби, сазнаћемо и детаље о Трајковићевом уметничком деловању на релацији Лондон‒Београд, као и детаље о његовој књизи „Антрополошка анализа једне идеје", која је у припреми.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]