Читај ми!

Нове технологије у неуронаукама

Др Леа Маскарел Маричић студенткиња је докторских студија на Медицинском универзитету у Берлину и запослена је на Одељењу за психијатрију и неуронауке престижне Универзитетске клинике Шарите.

Њену посету Београду користимо за разговор о бројним темама из области неуронаука, а првенствено ћемо говорити о депресији, схизофренији и аутизму. Тимови са којима наша гошћа сарађује примењују различите савремене методе у дијагностици и лечењу ових болести, укључујући и функционалну магнетну резонанцу, примену робота у терапији деце оболеле од аутизма, развој специфичних сензора и апликација за мобилне телефоне. Сазнаћемо на које све начине примена нових технологија мења приступе у дијагностици и лечењу психијатријских болести, као и о текућим истраживањима у којима др Маскарел Маричић учествује.


Никола Здравковић, главни уредник часописа „Одисеја", посвећеног науци, најавиће нови број који је у продаји, а слушаоцима смо припремили посебна изненађења.

Проф. др Момчило Б. Ђорђевић ће у редовној рубрици говорити о вези депресије и уметности.

Атор и водитељ: Томица Мишљеновић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Хоћу да знам Хоћу да знам

Аутор:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]