Читај ми!

Милош Будимиров

Разговор о туби

Милош Будимиров (1993) рођен је у Панчеву. Музичко образовање стекао је у МШ „Јован Бандур", у класи Бориса Матијевића, као и у Новом Саду, у класи Дубравка Марковића. Паралелно са школовањем на труби, од 2012. године почиње да се бави и свирањем тубе, а потом уписује и ФМУ у Београду, где је у класи Крунослава Бабића дипломирао 2018. године.
Усавршавао се и на мајсторским радионицама реномираних тубиста (Џин Покорни, Роџер Бобо, Крунослав Бабић и др), као и на курсевима камерне музике које су водили Пачо Флорес и Луис Гонзалес Марти.
Добитник је бројних награда, међу којима су и Прва награда међународног такмичења „Мајски сусрети дувача" (Лазаревац, 2012), Прва награда на међународном такмичењу „Петар Коњовић" (2014), Прва награда на међународном такмичењу „Woodwind & Brass" у Вараждину (2016) и друге.

Наступао је са реномираним диригентима попут Зубина Мехте, Дмитрија Китајенка, Питера Леонарда и других. Сарађује са Загребачком филхармонијом, оркестром опере и балета Народног позоришта у Београду, Црногорским симфонијским оркестром, оркестром Опере и театра Madlenianum, Београдском филхармонијом, оркестром Camerata Serbica, оркестром опере и балета ХНК из Загреба.
Стални је члан Филхармоније младих „Борислав Пашћан" из Београда, где је од 2017. проглашен за генералног секретара оркестра и члана управе.
.
Будимиров је и активни камерни музичар. Свира у ансамблу за модерну музику „Ецичибуљ"; квинтету Camerata brass, Квинтету лимених дувача ФМУ. Активан је и у групи Љубичице. Од 2017. стални је члан СО РТС, на месту соло тубе.

Аутор емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]