Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Дан Театра и опере Мадлениjанум биће обележен гала концертом 30.1.2021. године. У данашњој емисији чућемо који су планови ове позоришне куће у овако неизвесној години за све институције културе.

У оквиру XVI издања Београдске барокне академије, чија овогодишња тема гласи „Немачка музика раног 17. века ‒ Михаел Преторијус, Хајнрих Шиц и њихови савременици", синоћ је одржан концерт двојице музичара из Италије, Симона Пирија (виолина) и Давида Брутија (саксофон, корнет), у Цркви Св. Петра у Београду.

У Културним круговима пратимо и Јавну расправу поводом Нацрта закона о музејској делатности која је одржана раније данас у Дому Народне скупштине у Београду. По завршетку рада на Нацрту закона о музејској делатности, јавне расправе у форми округлог стола одржане су током јануара у Новом Саду и Нишу. Министарство културе и информисања ће по окончању јавне расправе, која се спроводи до 4. фебруара 2021. године, анализирати све примедбе, предлоге и сугестије.

Емисију припрема и води: Тања Живковић.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]