Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Гошћа је Бранислава Милунов

Шта је Радио Студио Б представљао на београдском медијском небу почетком седамдесетих година прошлог века? Шта је све из Београђанке револуционарно запловило етром и како објаснити вулкан нових идеја, космополитски дух, отвореност и блиску повезаност са аудиторијумом? Који знаменити и вољени аутори су запажене каријере остварили и на Радио Београду и на Студију Б?

Наша гошћа је Бранислава Милунов, чији препознатљиви глас највише везујемо за контакт-програме негдашњег Радија Студио Б као што су „Фонтана жеља", „Жути такси" и „Београдски булевари". Касније се усавршавала у Италији на националном сервису РАИ, а каријеру је наставила у приватној компанији као ПР и директор комуникација. Бранислава Милунов је страствени истраживач историје овог медијског феномена , ауторка актуелног фељтона у дневној штампи „Слушате сада Студио Б", а захваљујући њој ћемо чути и неке од малобројних сачуваних оригиналних тонских снимака из историје овог радија.

У редовној рубрици „Кутија за памћење", емитоваћемо одломке из разговора Милоша Јевтића са књижевником Душаном Костићем, који је у поратном Радио Београду био најпре „персонални референт", а затим уредник и један од оснивача Литерарне редакције и Културно-уметничког програма. Костић је рођен 23. јануара 1917, а за циклус емисија „Гост Другог програма" говорио је 1978. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар