Читај ми!

Британски барокни квартет Red priest

У рубрици Антикоскоп представљамо квартет Palisander.

Име су добили по славном Антонију Вивалдију чији је надимак био Црвени свештеник и од оснивања 1997. године одушевљавају публику својим ексцентричним, маштовитим па и шокантним извођењима. Реч је о британском барокном квартету Red priest, који не само да другачије од свих доживљава и свира музику епохе којој се посветио, него као да је поново ствара својим екстравагантним интерпретацијама са много слободних импровизација. „Уколико нико не би прелазио границе, како бисмо икада сазнали шта се из њих налази?", написао је енглески музиколог Џорџ Прат, који је разумео смелости са којима се четири члана Црвеног свештеника упуштају у своје музичке авантуре. Овом изузетном ансамблу је посвећена данашња емисија, а у њој ће нам барокни квартет Црвени свештеник изводити музику Антонија Вивалдија, Герога Филипа Телемана и Франсоа Купрена.

И у рубрици Антикоскоп остајемо у Великој Британији и квартетској музици и представљамо изванредне младе солисткиње на многобројним врстама блок флауте, чланице квартета Palisander.

Емисију уређује и води Бојана Жижић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Антикотека Антикотека

Аутор:
Бојана Жижић

Антикотека (недељом, 16.00-17.00) води слушаоце у свет ране музике и прати делатност уметника специјализованих за ову област који свирају на инструментима из епохе или њиховим копијама. [ детаљније ]