Читај ми!

Феномен - Југославија

Хрвоје Класић и Данило Шаренац

Да ли је Југославија „неопростива грешка" или „непрежаљена домовина"? Да ли је настала као један од највећих културних и друштвених експеримената у историји? Да ли је била унапред осуђена на пропаст? Да ли се може обновити толико потребно и уздрмано самопоштовање без озбиљне анализе најзначајнијих историјских догађаја?

Наши саговорници су: др Хрвоје Класић, професор Филозофског факултета у Загребу, и др Данило Шаренац, научни сарадник Института за савремену историју у Београду.

Аутор емисије је Снежана Бићанин.   

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 07. дец 2020, 23:55) - anonymous [нерегистровани]

zaista,,,dokle???

drzavu koja je postojala samo 70tak g. i imala stalna neslaganja i cak genocid, nije ni trebalo praviti...tu je 'elita' Srbije (u obe jugosl.,...narocito u drugoj,tzv.titinoj ) zakazala i svoj narod silno ostetila...
p.s. cast takvim izuzecima kao prof.Mihailo Djuric.

(субота, 28. нов 2020, 17:43) - anonymous [нерегистровани]

A Srbija ?

Dokle vise ta prica o pokojniku? Okrenimo se buducnosti!

(субота, 28. нов 2020, 11:18) - Senior [нерегистровани]

Pohvala

U granicama mogućeg, ovo je bila izvrsna emisija. Snežana Bićanin je odlično vodila dobro izabrane, ozbiljne sagovornike kroz zanimljivu emisiju.

(субота, 28. нов 2020, 09:53) - anonymos Pero iz Svedske [нерегистровани]

Greska,,,ogromna

Greska je bila OGROMNA ,,,sami smo bili krivi kad smo otvorili vrata Imperializmu 1948g.i okrenuli ledja Istoku..Tadasnju rukovodstvu ne vredi OPROSTSNJU.....Pero