Читај ми!

Жељка Аврић и Ивана Вукајловић Симић

Професорка српског језика и књижевности и дипломирани струковни дизајнер

Жељка Аврић је професорка српског језика и књижевности и књижевница родом из Бања Луке. У Београду јој је недавно додељено признање Књижевне радионице Кордун из Филаделфије за најуспешнију песникињу у 2020. години. Ауторка је више књига поезије и учесник на значајним фестивалима. Побеђивала је на књижевним конкурсима. Сарађује са многим књижевним порталима и интернет платформама. Члан је Удружења писаца Републике Српске.

Ивана Вукајловић Симић је дипломирани струковни дизајнер, ментор ликовних програма за талентоване ученике и сертификовани арт терапеут за рад са децом и одраслима као и са особама са сметњама у развоју. Оснивач је и председник организације за развој креативног стваралаштва „IQ Art". На многим уметничким и модним манифестацијама (Турска, Енглеска, Грчка, Италија, Србија) стекла је велико искуство у аранжирању, декорацији ентеријера и сценографији, и као стилиста на модним ревијама и снимањима тв спотова, реклама и каталога. Kао модни дизајнер, аутор је запажене колекције „Мода и традиција".

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]