Читај ми!

Дневни магазин културе

Представа „Један Пикасо"

Данашњи Културни кругови доносе причу о новој представи Атељеа 212 „Један Пикасо", у којој играју Тихомир Станић и Софија Јуричан. Реч је о драми савременог америчког драмског писца Џефрија Хачера, смештена у окупирани Париз 1941. године. Баратајући познатим биографским подацима из Пикасовог живота, као и стварним догађајима из периода Другог светског рата, Хачер отвара простор за узбудљиву спекулацију: како би изгледао могући сусрет познатог уметника, за кога знамо да је период окупације провео у Паризу, и представника нацистичког режима, у овој драми врло привлачне и образоване Госпођице Фишер?

У Круговима ћемо се бавити и изложбом „Lessons from Brazil", која је синоћ отворена у Галерији Хестија на Топличином венцу, а издвојићемо време и за разговор о новој радио-драми на нашем програму, првој која се ствара после дужег периода паузе. Реч је о делу „Пустолов у кавезу", по делу Растка Петровића, у режији Саболча Толнаија. Чућемо њега, као и уредницу Драмског програма Радио Београда Весну Перић.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]