Читај ми!

Анђелка Красојевић и Катарина Крстић-Тадић

Информисање српске дијаспоре у Европи

Анђелка Красојевић је професор, оснивач и главни уредник српског радија „Младост" из Арауа, у Швајцарској. Радио „Младост" је основала пре 23 године и од тада је главни и одговорни уредник овог вредног српског медија. Као професор у Допунској настави на српском језику, радила је пет година у Немачкој и двадесет година у Швајцарској. Извештавала је дуго година за „Вести" из Франкфурта, емисију „Вечерас заједно" Радио Београда и емисију „Србија на вези" РТС. Добитник је многобројних награда и признања, међу којима је и Светосавска награда Републике Србије за 2019. годину.

Катарина Крстић-Тадић је оснивач, главни и одговорни уредник и новинар интернет портала Rasejanje.info, на коме већ годину и по објављује приче о нашим људима, њиховом животу и успесима. Живи у Немачкој, а објављује приче са више континената. Годинама је пратила рад српског расејања за Вести, Новости, Блиц, Глас јавности, Телеграф, као и вести из Немачке и Савета Европе за многе српске медије. Повремено објављује и у немачким часописима. Много путује и често је у Србији, а нарочито у родном Ваљеву. У Београду je прво студирала права, а после je завршила студије новинарства.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]