Милутин Србљак, Душица Ивановић и Зоран Богнар

Добитници књижевних награда „Растко Петровић" за 2020.

Милутин Србљак, по професији лекар специјалиста епидемиологије, рођен је 1952. године у Пећи где је и завршио основну школу и гимназију. До 1997. године живео је и радио у Аранђеловцу, одакле одлази у Америку где и данас живи и ради. Пише поезију и прозу. Аутор је седам збирки песама и два романа. Добитник је многих награда и члан је Удружења књижевника Србије. Живи у Риџвуду, а ради у Њујорку и Њуџерзију, САД.

Душица Ивановић, рођена је 1960. године у Лозници. Дипломирала је на одсеку Српскохрватски језик и југословенске књижевности Филолошког факултета у Београду, а од 1998. године живи и ради у Торонту (Канада). Члан је редакције и лектор часописа за књижевност и културу „Људи говоре", сарађује у часопису САН и Новинама Торонто. Поред тога, бави се наставним радом у школи српског језика и ради као лектор за српски језик. Објавила је шест прозних и поетких књига. Члан је Удружења књижевника Србије и Српско-канадског удружења писаца „Десанка Максимовић".

Зоран Богнар, песник, есејиста, прозни писац, књижевни критичар и антологичар, рођен је 1965. године у Вуковару (Хрватска). Објавио је два романа, десетак књига поезије, три књиге поетско-феноменолошких микроесеја као и две антологије. Поезија му је превођена на осамнаест језика, учествовао је на многим међународним песничким фестивалима и конгресима и добитник је многих националних и интернационалних књижевних награда. Живи на релацији Вуковар - Београд као професионални књижевник.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]