Миливој Мишко Павловић и Ивана Симеоновић Ћелић

Десетогодишњица постојања Музеја Zepter; Miško Pavlović "It is time to pay now", Галерија О3оне

Графике којима се Мишко Павловић представља у галерији О3оне чине селектовани радови из два циклуса - један који се бави тематиком града и природе, а други који је настао у оквиру међународног пројекта "Nature is my homeland". Зједнички именитељ оба циклуса је извесна запитаност о настајућим променама које, подједнако на локалном и глобалном нивоу драматично мењају урбани и природни пејзаж.

"Вековима уназад Град и Природа стоје као два антагонизма један према другом у лабавој равнотежи и сумњивом савезу. Као место човековог обитавања и делатности град је средиште и носилац једне цивилизације, а тиме и културе. Дуализам две територије урбаног и природног подручја се може посматрати као дуализам духа и материје, мушког и женског принципа" записао је у каталогу изложбе Мишко Павловић.

Музеј Zepter је званично отворен 1. јула 2010. године у значајном архитектонском здању у главној београдској улици. Главна делатност Музеја Zepter је да систематски прикупља, штити, чува, проучава, излаже и публикује дела уметности. Идеја је да се на једном месту нађу дела и уметници који могу да дочарају слику комплексне ликовне позорнице уметности у Србији друге половине 20. века и почетка новог миленијума.

На десету годишњицу музеја требало је да буде отворена изложба радова Славољуба Цаје Радојчића и промоција његове монографије, трећег добитника награде Стојан Ћелић, уметник, теоретичар и критичар, академик. То је требало да буде прилика да се укаже на све оно што је Музеј Zepter за тих десет година урадио - које су се изложбе и догађаји у њему дешавали, која су и колико нових дела је обогатило његову колекцију, колико је и каква је публика била присутна и какав је одјек та делатност имала у земљи и свету.

Гости емисије биће: Миливој Мишко Павловић, уметник и проф др Ивана Симеоновић Ћелић, директорка Muzeja Zepter.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар