Михаило Саморан

Разговор са Михаилом Самораном

После завршене МШ "Јосип Славенски" у класи проф. Предрага Стефановића, дипломирао је и докторирао на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Анта Гргина.

Похађао је мајсторске курсеве професора Јиржија Хлавача (Чешка), Мишела Летјека (Француска) и Александера Нојбауера (Аустрија) и курс камерне музике ансамбла Беч - Берлин, који чине солисти Бечке и Берлинске филхармоније.

Двоструки је финалиста конкурса „Jeunesses Musicales" у Букурешту 2002. и Београду 2012. године.

Осим бројних наступа у реномираним концертним просторима Београда, наступао је и као солиста са симфонијским оркестром Факултета музичке уметности у Београду, Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички", оркестром „Camerata Serbica" и Београдском филхармонијом.

Као камерни музчар редовно наступа са ансамблом Балканска камерна академија.

Од сезоне 2006/2007. године стални је члан Београдске филхармоније.

Аутор емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]