In Memoriam: Добрица Милићевић

У Јагодини је у 83. години живота преминуо Добрица Милићевић, дугогодишњи новинар, спикер, водитељ и уредник Радио Београда и уметнички директор фестивала „Дани комедије".

Његов глас био је један од најпрепознатљивијих у историји Радио Београда. Каријеру је почео у родној Јагодини, у радио-станици градитеља Ауто-пута „Београд-Ниш", а затим је поставио темеље Радио Светозарева, једне од првих локалних радио-станица у Србији. У Радио Београду запослен је најпре као спикер-репортер, а касније је уређивао јутарњи, документарни, информативни и програм намењен дијаспори. Снажан печат је утиснуо у историју Другог програма. Носилац је престижних новинарских признања, а посебно је значајан његов допринос у формирању локалних радио-станица широм Србије.
О новинарском позиву је рекао: „То морате да имате у себи, у моје време су људи одлазили у новинарство зато јер их нешто вуче изнутра да то постану, није се ишло трбухом за крухом... У моје време то је било нешто јаче од вас, осећате одговорност да се обраћате јавности." Добрица Милићевић нам је 2015. говорио о свом новинарском путу...
Рубрика „Кутија за памћење" доноси нам ове суботе одломке из разговора Милоша Јевтића са сликаром Александром Луковићем Лукијаном. Ови разговори вођени су 1987. године за циклус емисија „Гост Другог програма".
Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар