Еколошки магазин

Посађено дрво - један од бољих трагова за остављање

Око девет милијарди евра треба животној средини да би могла да продише. Новца има - уколико је на листи приоритета не потисну стадиони. О томе говори Владимир Вучковић, члан Фискалног савета.

Природњачки музеј у Београду позива вас на изложбу "Рађање Фрушке горе", узбудљиву причу о настанку ове планине, на чијем месту је некада био Тетиски океан. О разноврсним морским облицима биљног и животињског царства сведочи преко две стотине експоната, резултат сакупљања дугог три деценије.

Горани у Србији обележавају шездесет година постојања. Некада су били синоним за садњу дрвећа. Да ли се и шта променило? О томе, као и о Новосадском пролећу које ће у марту имати тридесето издање, говори Алекса Јефтић, председник Покрета горана Војводине.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Драгана Чабаркапа, главна и одговорна уредница Ревије ЗОВ и Александра Божовић, новинарка Еколошке редакције РТС.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]