Културни кругови

Магазин културе Радио Београда 2

Књижевна награда Кочићево перо, која се додељује за висока достигнућа у савременој књижевности и оданост лепоти Кочићеве мисли, припала је македонском књижевнику Ристи Лазарову за књигу Цеђена, саопштено је из Задужбине Петар Кочић. Данас ћемо говорити о овој награди, као и о лауреату, чије нас поетско вече очекује у суботу на Коларцу у оквиру програма Поезија уживо. Данашња емисија доноси нам причу о представи која настаје по делу овенчаном НИН-овом наградом. Реч је о роману Арзамас Иване Димић, који ће своје сценско читање имати у режији Љиљане Тодоровић у Звездара театру.

Други Фестивал младих талената града Београда одржаће се 20. и 21. децембра у Артгет галерији Културног центра и Народном позоришту, у организацији Фондације за младе таленте, па ћемо говорити и о овом догађају.

Одвојићемо време и за изложбу Актуелне ауторке 3 - наставак мапирања, критику представе Тестирано на људима, као и за III Ваљевски стрип фестивал.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]