Кибицфенстер

Поглед у блиску будућност и најава догађаја у култури

Актуелни културно-уметнички догађаји из области музике, филма, популарне културе, позоришта и визуелних уметности тема су и данашњег културног водича Радио Београда 2. Уреднице нашег програма, кроз најаву предстојећих манифестација, сугеришу шта би требало гледати и слушати.

Гошћа емисије биће Невена Вукес, млада глумица коју је шири аудиторијум упознао у једној од главних улога у серији емитованој на РТС-у „Цват липе на Балкану". Повод за њено гостовање је двојак: јубилеј путујућег позоришта „Вихор", чији је оснивач и јубиларно извођење једне од представа овог театра. Тема разговора биће управо феномен путујућег позоришта и мотивација младих уметника за овај вид професионалног ангажмана.

Уредник и водитељ емисије Љубица Крминац.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Кибицфенстер Кибицфенстер

Аутор:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]