Кибицфенстер

Поглед у блиску будућност и најава догађаја у култури

Уреднице Радио Београда 2 и овог понедељка уводе слушаоце Кибицфенстера у својеврсни водич кроз најквалитетније актуелне програме из културе, који ће бити одржани током предстојеће седмице.

Гошћа у емисији биће Лидија Хам, кустос у Народном музеју у Београду, поводом неколико актуелних програма које реализује ова институција културе.

Реч је о кампањи #јасамумузеју, којом се промовише српска култура у земљи и иностранству и то преко друштвених мрежа и првенствено је посвећена младим људима.

Друга активност се спроводи уз сарадњу са Истраживачком станицом Петница и омогућава заједничке активности и пројекте у области истраживања културних добара, организацију научних скупова у музеолошкој делатности и другим областима од обостраног интереса.

Уредник и водитељ Љубица Крминац.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Кибицфенстер Кибицфенстер

Аутор:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]