Пут свиле

Обилазимо северну Кералу, у друштву уметника који негују карнатичку музику традицију.

На северу Керале доминирају Западни Гати, прекирвени махом плантажама чаја и кафе, и чине овај део државе знатно вишим од југа, где се узгајају зачини, стабла каучуковца и банане. Поред тога, ова област је и ређе насељена и мање развијена: у њој нема возова који се пробијају кроз планинске висове, само дугих путовања вијугавим друмовима.

Мада је током последњих 20 година југ преплављен туристима који хрле ка води, овде нема туриста, што за последицу има нетакнуте плаже, очуван животињски свет по шумама, аутентичне начине смештаја. У последње време овде се развијају нове врсте туризма: природни, еколошки, кроз џунглу, на плажи.

У данашњем Путу свиле обићи ћемо северну Кералу, у друштву уметника који негују карнатичку музику традицију: Упалупуа Шриниваса, Умаша Камата, Лакшминарајана Субраманиама и ансамбла Karnataka colledge of percussion.

Ауторка емисије је Ивана Комадина.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
 Пут свиле Пут свиле

Аутор:
Ивана Комадина

ПУТ СВИЛЕ, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]