Кибицфенстер

Поглед у блиску будућност и најава догађаја у култури

Актуелни културно-уметнички догађаји из области музике, филма, популарне културе, музичке и визуелних уметности, тема су и данашњег културног водича Радио Београда 2. Уредници нашег програма, кроз најаву предстојећих манифестација, сугеришу шта би требало гледати и слушати.

Гошћа емисије Емилија Епштајн, кустос Музеја афричке уметности из Београда, као коауторка ће представити тематску изложбу „Под лупом - староегипатске збирке у музејима у Србији". Тема разговора ће бити и посебно креирани програми којима се Музеј афричке уметности придружује манифестацији Дани европске баштине 2019, са жељом да представи сву разноликост и богатство култура, традиције и обичаја афричких народа као неодвојивог дела светске културне баштине, најавили су из Музеја афричке уметности.

Уредник и водитељ: Љубица Крминац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Кибицфенстер Кибицфенстер

Аутор:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]