Позитивна трема

Разговор са Ђорђем Антићем (1989)

Завршио је основне и мастер студије на ФМУ у Београду, у класи Александра Бенчића. Усавршавао се на бројним мајсторским радионицама код истикнутих светских тромбониста и педагога, међу којима су Иjан Боусфилд, Јонас Билунд, Ђeрђ Ђивичан, Бранимир Слокар, Душан Крањц и Александар Бенчић.

Као солиста, камерни и оркестарски музичар, остварио је сарадњу са бројним ансамблима у земљи и региону, међу којима су: Филхармонија младих „Борислав Пашћан", оркестар Позоришта на Теразијама, Camerata Serbica, СО РТС, Биг бенд РТС, оркестар Опере Народног позоришта у Београду, Београдска филхармонија, Црногорски симфонијски  оркестар, Сарајевска филхармонија, Бањалучка филхармонија, Нишки симфонијски  оркестар, оркестар Опере и театра Madlenianum и оркестра Министарства одбране „Станислав Бинички".

Од 2011. године члан је, а данас и вођа дувачке секције бенда „Земља грува".

Аутор емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]