Читач

Из садржаја емисије "Читач".

У недељу је у Београду завршен једанаести књижевни Фестивал Крокодил. Мишел Уелбек, француски писац који већ четврт века слави за једну од највећих звезда савремене светске књижевности није дошао на фестивал, о томе је већ било речи у медијима ових дана.

Ипак, у емисији Читач говоримо о Мишелу Уелбеку са разлогом, пре неколико дана у књижаре су стигли први примерци његове књиге поезије "Не мирим се". Реч је о личној антологији песама 1991-2013. Ова збирка песама показује ново лице аутора чије смо романе : "Ементарне честице", "Платформу", "Покоравање" и друге,читали са великим задовољством.

О песнику Мишечлу Уелбеку разговарамо са преводиоцем, Владимиром Д. Јанковићем.

Гост фестивала "Крокодил" био је бугарски писац, Георги Господинов. Издавачка кућа "Геопоетика" објавила је пет књига овог аутора : "Природни роман", " И друге приче", "И све постаде месец", "Физика туге" .

Георги Господинов један је од највећих бугарских писаца. Аутор је више књига поезије, прозе, есеја... Најновија преведена књига код нас Георги Господинова је "Сва наша тела" . Чућете разговор са гостом из Бугарске.

Есеј Бојана Белића посвећен је Емброузу Бирсу као песнику.

Емисију Читач уређује и води Драгана Ковачевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар