Време музике

Гост емисије је Раде Пејчић

Овај уметник је до сада радио на пословима асистента диригента у Нишком симфонијском оркестру, Симфонијском оркестру и Хору РТБ, а од 2006. године је диригент и уметнички вођа Београдског камерног оркестра „Љубица Марић". Од 2018. године ради као доцент на Факултету уметности у Приштини-Косовска Митровица.

Активно је учествовао на Мајсторским курсевима које су одржали: проф. Давид Поселајн, проф. Луц Келер, проф. Петер Бурвик и проф. Јорма Панула. Наступао је са свим водећим оркестрима у земљи и у окружењу. Сарађивао је са истакнутим домаћим и страним диригентима, као што су: Давид Порселајн, Владимир Крањчевић, Станко Шепић, Андрија Павлич, Валтер Кобера, Јордан Дафов, и др. Сарађивао је и са следећим значајним солистима: Иштван Вардаи, Наташа Јовић Тривић, Аима Мариа Лабра Макк, Катарина Јовановић, Хон Ли, Лидија Станковић, Младен Ђорђевић, Мартајн Сандерс, и др.

Од 2011. до 2015.био је гостујући диригент опере Народног позоришта у Београду, где је дириговао опере „Заљубљен у три наранџе" Сергеја Прокофјева и „In hoc signo" Марка Фризине, а радио је на припреми опера „Летећи Холанђанин" Рихарда Вагнера и „Фигарова женидба" В. А. Моцарта. Године 2012. године дириговао је премијеру камерне опере „Петроград" композиторке Бранке Поповић.

У оквиру Летње школе музике „Strings" у Лесковцу, основао је Омладински камерни оркестар „Strings", који окупља посебно надарене ученике и студенте из Србије и иностранства. Са групом талентованих, младих, али већ афирмисаних музичара, 2006. године основао је Београдски камерни оркестар „Љубица Марић", са којим изводи музику српских композитора свих генерација. Одржали су до сада велики број концерата и снимили обиман материјал за Радио Београд и Радио Нови Сад. Оркестар је до сада гостовао у Аустрији, Мађарској и Републици Српској, редовно концертира у Србији и окружењу, залажући се нарочито за младе ауторе и њихову активну презентацију широј јавности.

Уредник и водитељ емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар