Чекајући ветар

Еколошки магазин

Изгледа да западни човек, чак ни у свом савршено благонаклоном облику, не уме да се одупре усађеној тежњи за доминацијом. То се види и из израза "бринути о природи". А колико успешно можемо да бринемо ако стално покушавамо да решимо појединачне проблеме док њихов извор остаје нетакнут, а то је тежња за профитом. Чућете Ненада Фишера, филозофа из Сарајева.

Како изгледа бавити се рехабилитацијом птица, али не због струке него из љубави? Да ли унутар исте врсте, рецимо код црног гачца, можете да видите различите карактере - бандита и принцезу? Најважније је оспособити птицу за самосталан живот у природи, а емотивно везивање затворити у реченицу : "Само нека је жив и здрав!" О томе говори Дина Хрецак.

Animal Rescue Srbija, организација за спасавање животиња из критичних ситуација, почела је да реализује идеју о стварању тимова при општинама у Београду. Прва са којом су склопили споразум је Општина Врачар.

Овогодишња добитница награде Породице бистрих потока је глумица Весна Чипчић. Пре више од две деценије основала је Еколошко удружење Дивчибаре, кроз које делује као Весна, али кад затреба - и као јавна личност.

При крају је пројекат Еко генијалци, спроведен у шездесет и једној основној школи на четири београдске општине. Неколико хиљада првака стекло је драгоцена знања о енергетској ефикасности и рециклажи.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]