Маске

Емисија о позоришту

Гошће у Маскама су: Бранислава Илић, селекторка Фестивала „Јоаким Вујић", и Диана Крижанић Тепавац, председница ASSITEJ центра Србије.

На овогодишњем, 55. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић", који се од 15. до 22. маја одржава у Краљевачком позоришту, публика ће бити у прилици да погледа осам најбољих представа насталих у позориштима Србије јужно од Саве и Дунава (седам у такмичарском делу програма, а једну у част награђених). Представе је одабрала наша данашња гошћа, драматург Бранислава Илић. Овогодишњом селекцијом, Фестивал „Јоаким Вујић" на најбољи начин конкурише Стеријином позорју.

ASSITEJ Србије, удружење за развој позоришта за децу и младе, од 9. до 11. маја организоваће Први национални фестивал за децу и младе Покренимо причу широм београдских позоришта. Фестивал је такмичарског карактера и на једном месту окупља релевантне домаће професионалне ствараоце у позоришту за децу и младе, о чему у данашњој емисији говори председница ASSITEJ центра Србије Диана Крижанић Тепавац.

Емисију уређује и води Александра Гловацки.

број коментара 0 Пошаљи коментар