Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

Награда ,,Меша Селимовић" за књигу године уручена је данас у београдском Народном позоришту Алеку Вукадиновићу за збирку поезије ,,У ватри се Бог одмара", у издању ,,Конраса", и Милу Ломпару за студију ,,Црњански - биографија једног сећања", у издању ,,Православне речи". Чућемо у Круговима како је било на свечаности поводом уручења награде.

У Коларцу је представљена књига ,,Огледи о одбрани" Јована Бабића, која је ове године добила Награду ,,Никола Милошевић" Радио Београда 2 за најбољу књигу из области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије. У емисији ће бити речи и о изложби слика, цртежа и плаката ,,Слобода за небеско пециво" Саше Стојановића, а најавићемо и премијеру представе ,,Москвичем до пакла" Златка Грушановића, у режији Марије Барне Липковски у Београдском драмском позоришту.

Емисију припрема и води Нада Бабић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]