Читај ми!

Слушни апарат

На самом улазу у наше село налази се мали бифе. Иако од никога није био посебно хваљен, сви су одлазили тамо, и за ништа га не би мењали. Он је био прилично стар и помало неугледан попут свог власника Мите. Деда Мита је под старе дане полако губио слух, али је одбијао да набави слушни апарат. Због ничега на свету не би пристао да оде код лекара. Одлучно је протествовао против модерне медицине и свега што има везе са њом. Уздао се у народне рецепте, нарочито у бели лук, тај универзални лек за све бољке – па и глувоћу.

Узалуд га је жена опомињала да ће непријатан мирис растерати све госте бифеа. Зар да после толико година рада спадну на ништа због белог лука? Толики труд низашта? Пошто Мити до никога није стало као до најмлађег унука, ствар је предата у његове руке. И унук га је, после дужег времена, једва убедио да оде код лекара. Уследило је неколико прегледа и анализа, а онда је Мита добио свој први слушни апарат.

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Глумица - Јадранка Селец

 

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 04:55; 08:05; 11:55 и 22:30

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда у петак, 9. децембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Српски на српском Српски на српском

Аутор:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]