Рокументарац

“Само је један краљ Рокенрола – Елвис Присли!” – Јесте... “Највећи рокенрол бенд свих времена су The Rolling Stones!” – Добро... “Све је почело од The Beatles-a!” – У реду... Али... “The only band that matters!” су The Clash! И ту нема разговора!

У години када обележавамо 45-огодишњицу изласка њиховог истоименог деби албума, 40-годишњицу једног од најслушанијих и најкомерцијалнијих синглова у читавој историји Рокенрола, 20-годишњицу смрти Joe-a Strummer-a  и, коначно, излазак дугоочекиване компилације "Joe Strummer 002: The Mescaleros Years", овај Рокументарац је само мали допринос склапању комплексног мозаика званог   Joe Strummer and The Clash  и омаж свему што је овај човек урадио за Рокенрол.

На крају крајева, довољно је само сетити се чињенице да је "London Calling" проглашен за најбољи и најзначајнији Рок албум свих времена.

И ако су The Clash "једини битан бенд", онда је Joe Strummer једини прави панкер кога је та сцена изродила.

Човек који је у исто време и лице, и звук, и идеологија, и став!

Сви остали су само... Сви остали.
 
Аутор и водитељ Александар Д. Петровић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Фамилиологија Фамилиологија

Аутор:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]