Рокументарац

Многи тврде да су 80-е године XX века биле период у коме су рок и поп музика доживеле свој врхунац и да ниједан други период у историји популарне музике није ни близу пришао овој декади. Наравно, за ову тврдњу може да се изнађе милион разлога који би је потврдиле али, дакако, и оних који би је оповргле.

Ипак, сигурно је да је баш та декада изродила неке од највећих песама, албума и музичких звезда које још нико није свргао са трона.

У данашњем Рокументарцу имамо и пар музичких сингл новитета који нас звучно практично враћају у то доба.

И заиста, и нови синглови групе The Cult и нови сингла Билија Идола звуче као да смо и даље у, рецимо, 1984. години (наравно, не у Орвеловој 1984., мада...).

Ту су и нови, ултра футуристички сингл, Жан Мишел Жара, нови синглови финских рок отаца Stratovarius, те нови сингл Џенифер Харт.

Ипак, највећу пажњу рок јавности у овом тренутку привлачи деби албум супергрупе Six By Six  који данас премијерно преслушавамо у Рокументарцу, а који се, истини за вољу, потпуно уклапа у све претходно речено.

Дакле, Back To The Future, део н-ти!
 
Уредник и водитељ, Александар Д. Петровић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Фамилиологија Фамилиологија

Аутор:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]