Читај ми!

Вучић у недељу о дијалогу у Бриселу

Председник Александар Вучић обратиће се градјанима у недељу у 13 и 30. Говориће о актуелној ситуацији, дијалогу, предлозима и понашању Аљбина Куртија и нашој жељи да пре свега сачувамо мир и стабилност, животе наших градјана у покрајини,, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић. Указао је да је још из Брисела Вучић заказао састанак са политичким представницима са КиМ, за недељу у 11 часова у Палати Србије.

Систем заштите у Запорошкој нуклеарној електрани је појачан због могућег покушаја напада украјинских снага, поручују из Москве. Са друге стране, украјинска државна нуклеарна компанија Енергоатом саопштила је да руске снаге планирају да онеспособе функционалне блокове у нуклеарној електрани Запорожје и искључе је са украјинске електромреже. Заменик
руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је да руско војно присуство у том постројењу представља гаранцију против "чернобиљског сценарија".

Скупштина Црне Горе изјашњава се о предлогу за изгласавање неповерења Влади Дритана Абазовића, који је покренуло 36 посланика пет странака предвођених Демократском партијом социјалиста Мила Ђукановића. Иницијатива је поднета само неколико сати пошто је Абазовић потписао Темељни уговор са патријархом Српске православне цркве Порфиријем. Премијер Црне Горе рекао је у парламенту да је доносио тешке одлуке, заштитио националне интересе и сачувао спољну политику и нагласио да је у атмосфери линча тешко водити државу.

Уз државне и војне почасти у Текеришу, код спомен-обележја Церским јунацима, обележена је 108. годидишњица славне Церске битке, прве победе српске војске и савезника у Великом рату. Церемонију је предводила министарка за рад Дарија Кисић.

Четворочлана екипа Србије освојила је две сребрне и једну бронзану медаљу на Међународној информатичкој олимпијади у Индонезији. Сребрне медаље освојили су Јован Бенгин и Матеја Вукелић, а бронзану Филип Бојковић, ученици Математичке гимназије у Београду. Четврти члан екипе био је Тони Шкријељ, ђак Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду. На олимпијади је учествовало 349 такмичара из 88 земаља.

Ангелина Топић пласирала се у финале у дисциплини скок увис на Европском првенству у Минхену. Петоро наших кајакаша такодје у финалима Европског првенства у Минхену.

Српски кајакаши изборили су пласман у пет финала на Европском првенству у Минхену. Марко Новаковић у дисциплини 200 метара,   Марко Новаковић и Владимир Торубаров у дублу на  200 метара,  Бојан Зделар и Кристина Бегеч у дисциплини 1.000 метара,  и четверац Андјело Џомбета, Марко Новаковић, Стефан Врдољак и Владимир Торубаров у дисциплини 500 метара.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Тина Амић и Реља Трајковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]