Читај ми!

Абазовић и Лајчак у Београду

Председник Србије Александар Вучић разговара са црногорским премијером Дританом Абазовићем који је стигао у дводневну званичну посету Београду. Претходно, Абазовић је разговарао са премијерком Аном Брнабић, а одржан је и састанак делегација двеју влада. На заједничкој конференцији за медије, премијерка Брнабић је истакла спремност да се решавају сва питања, која су се, како је рекла, нагомилала у протекло време. Премијерка Србије је позвала Абазовића да се Црна Гора још данас прикључи иницијативи Отворени Балкан.Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић истакао је да односи две земље улазе у нови циклус.

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је у Приштини да је питање Заједнице српских општина обавеза коју је Косово прихватило и коју мора да спроведе. Међутим, каже, документ о њеном формирању није сада на столу, али да ће се о том питању разговарати на следећим састанцима у склопу дијалога у Бриселу. Лајчак поподне стиже у тродневну посету Београду где ће разговарати са највишим званичницима. Сусрет са председником Александром Вучићем најављен је за 19 часова, а после састанка планирано је обраћање медијима.

Сукоби у Украјини се настављају. Погођена је стамбена зграда у Николејеву, каже градоначелник тог града. Руске снаге привеле су градоначелника Херсона, а власти у тој области, коју је руска војска заузела у марту, почеле су припреме за референдум о присаједињењу Русији.

Почела је исплата отпремнина за 492 радника крагујевачког Фијата којима данас престаје радни однос у тој компанији. Добијају 790 евра по години радног стажа проведеног у Фијат крајслер аутомобилима, а 500 евра по години за радни стаж у фабрици Застава, потврдио је за ЕР-ТЕ-ЕС члан преговарачког тима Зоран Миљковић. За 7 дана продужен је рок за изјашњавање више од хиљаду запослених - за одлазак на рад у Словачку, под повољнијим условима, а радницима који су изразили жељу да раде, држава је понудила посао у фабрикама наменске индустрије у Крагујевцу и Великој Плани.

Полагањем комбинованог теста осмаци су окончали завршни испит. Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је у Лесковацу да је све протекло регуларно и без проблема. Првог јула су прелиминарни, а петог јула коначни резултати.

Радио Београд у  21 час организује јавно снимање и директан пренос емисије нашег  програма  назване"За скадарлијским столом". Повод је обележавање 150 година од именовања Скадарске улице. Сценско-музичко дело је посвећено подсећању на обележавање 25 година уметничког рада глумице Жанке Стокић 1927-ме године, када је одликована Орденом Светог Саве 4-ог степена

Ватерполисти Србије играће против селекције Хрватске у четвртфиналу Светског првенства у Будимпешти. Меч почиње у 15 сати и 50 минута уз пренос на нашем програму.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Марица Сердар.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]