Читај ми!

Којекуда у Шведској, пети део - мистерија књиге о краљици Драгој и краљу Александру

У завршној епизоди специјалног серијала емисије „Којекуда“ снимљеног овог пролећа у Седертељеу у Шведској – уједно и последњој премијерној емисији пре реприза током лета представићемо вам Љубицу Чолаковић, која већ готово пола века живи у Стокхолму, и њен – слободно се може рећи – подвиг.

Она је, наиме, најпре случајно пронашла, затим превела са старошведског на наш језик, а на крају успела и да објави до сада потпуно непознату, више од једног века стару, књигу о трагичном крају династије Обреновић, под насловом „Љубавне авантуре краљице Драге и несрећна судбина краља Александра". Био је то напоран и посвећен рад, не само на превођењу, већ и на истраживању необичних околности под којима се та књига појавила у Шведској почетком прошлог века.

Забележиле - Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 12. авг 2022, 12:51) - anonymous [нерегистровани]

sve je uredu

hvala, radi snimak

(понедељак, 08. авг 2022, 10:07) - anonymous [нерегистровани]

MP3 snimak

Poštovani, ukoliko sajt "prebacite" na ćirilicu (opcija se nalazi u gornjem desnom uglu) možete preslušati ili preuzeti kako ovu, tako i ostale emisije.
Pozdrav!

(субота, 06. авг 2022, 13:17) - anonymous c. [нерегистровани]

dobar dan

0Kb je snimak, dragi radio beograd, jel moze da se to sredi, da moze da se slusa emisija.

Којекуда Којекуда

Аутор:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]