Операција катаракте преко РФЗО у приватним клиникама

Две пандемијске године донеле су много проблема хроничним болесницима и онима који чекају на неку операцију. Листе чекања су све дуже, на појеидне операције се чака и неколико година. Ипак, пар интервенција, међу којима је и операција катаракте, могуће је урадити и у приватним клиникама о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање. Каква је процедура за операцију код приватника и колико то кошта, сазнаћемо од саговорника из РФЗО.

Само што смо мало предахнули од короне, нову панику, забринутост и много питања покренуле су мајмунске богиње. У свету је пријављено више од 100 случајева, код нас их за сада нема. Колико су опасне, како се прносе и да ли нас штити вакцина против вариоле вере, питања су за
епидемиолога и  вирусолога Радмила Петровића.

Претходних дана многи су се жалили да у продавницама нема шећера, други примећују да опет у великим количинама купујемо брашно и уље. Цене ових намирница су замрзнуте пре пет месеци. Каква је снабдевеност продавница, говори Жарко Малиновић, секретар за трговину у Привредној комори Србије.

ПИТАЊЕ ЈУТРА: Како су снабдевене продавнице у вашем граду?

У јутарњем програму говоримо и о UV зрачењу.

Са вама од 6.30 Николина Миљковић.
број коментара 0 Пошаљи коментар