Читај ми!

И следеће седмице ђаци у школским клупама

Епидемијска ситуација је нешто повољнија - смањује се број новооболелих и хоспитализованих, али је и даље велики број преминулих. У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка спроводиће се непосредна настава, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Епидемиолог Предраг Кон најавио је да ће седница Кризног штаба највероватније бити одржана следеће недеље и да је медицински део предложио проширење важења ковид-пропусница на 24 сата и за већи број објеката. Кон наводи да у другој половини децембра очекујемо појаву вируса грипа, који је у региону већ присутан и доказан. Каже да има разлога да зимски распуст почне раније, али наглашава да се то не може урадити без Министарства просвете.

Светска здравствена организација одржава хитан састанак о новом соју корона вируса откривеном у Африци, који може имати повећан број мутација. Британија ставља пет афричких земаља на црвену листу, због новог соја вируса. Појачане граничне контроле најављује и Француска.

Индијска компанија "Мотхерсон" отворила је у Ћуприји погон свог огранка СМП Аутомотив, у ком ће производити делове за ентеријер аутомобила за произвођаче попут Аудија, Поршеа и Бе-Ем-Ве-а. Инвестиција је вредна 38 милиона евра, а у фабрици ће до краја 2025. године бити запослено најмање 455 радника. Отварању је присуствовала премијерка Ана Брнабић. Групација „Мотхерсон" је глобални произвођач комплетних системских решења за аутомобилску индустрију. Послује у више од 40 земљи где запошљава 135 хиљада радника.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Марица Сердар и Реља Трајковић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]