Вести на ромском језику

Један од најмасовнијих злочина немачке војске у Другом светском рату догодио се пре тачно 80 година, 21. октобра 1941. године, у Крагујевцу. У знак сећања на цивилне жртве, у спомен-комплексу „Шумарице“ традиционално се одржава „Велики школски час“.

Удружење грађана „Освежење" из Пирота спроводи пројекат „Пристојан посао за пристојан живот". Марко Ценић, саветник у удружењу, говори о значају тог пројекта и планираним активностима како би се смањила незапосленост лица која се сусрећу са тешкоћама на тржишту рада.

Фондација за образовање Рома објавила је конкурс за обављање стручне праксе и програм стажирања код послодаваца како из јавног, тако и приватног сектора.  

Уредница емисије је Гордана Нешовић.

svetroma@rts.rs
       

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]