Србија на Светској изложби „ЕКСПО 2020 ДУБАИ“

Под слоганом „Повезивање умова, стварање будућности“ у Дубаију почиње Светска изложба „ЕКСПО 2020 ДУБАИ“ на којој ће до краја марта 2022. године 192 земље представити оно најбоље што имају.

Током шест месеци трајања, под слоганом „Србија ствара идеје - инспирисани прошлошћу обликујемо будућност" и кроз више од 150 различитих манифестација, Србија ће се представити као модерна и отворена земља, лидер у области иновација, креативних индустрија, дигитализацији и ИТ сектору. Централно место представљања наше земље на Светској изложби, за коју се предвидја да ће је посетити рекордних 25.000.000 посетилаца је архитектонски упечатљив Павиљон, површине од готово 2.000 квадрата.

Зашто  је Београд проглашен за један од пет најкреативнијих градова света? Због чега су организатори Светске изложбе Србију препознали као лидера у области креативних индустрија и иновација? Како смо, по њиховом мишљењу постали „Силицијумска долина Балкана"?

Гост емисије је Маријан Стојановић, секретар Удружења за електронске комуникације и информационо друштво Привредне коморе Србије.

Уредник и водитељ Оливера Симић Милошевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]