Скуп ромолога у Прагу

Годишња конференција удружења „Gypsy Lore Society“ одржана је у Прагу прошле недеље. Ово међународно удружење бави се промоцијом ромских студија и јачањем веза међу стручњацима који изучавају ромску културу и традицију. Удружење је основано у Великој Британији 1888. године.

Представљено је истаживање и публикација „Роми у Европској престоници културе - наша будућност у Новом Саду". Указује се на неинформисаност ромског становништва о могућностима за остваривање појединих права и наводе проблеми са дискриминацијом.

У Амстедраму је откривен споменик жртвама Холокауста у Холандији.  Споменик треба да подсећа грађане да се треба борити против антисемитизма.

Уредница емисије је Уна Бериша.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]