Читај ми!

Девети дан такмичења на Олимпијским играма

Атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале Олимпијских игара у Токију у скоку у даљ. Српска боксерка Нина Радовановић није изборила полуфинале у мува категорији. Стонотенисери су после велике борбе поражени од Бразила са 3-2. У 14 часова кошаркашице Србије играју против Јужне Кореје.

У ауторском тексту за Политику, председник Србије Александар Вучић поручује да морамо да будемо отворени, спремни за сарадњу и пригрлимо сваку шансу за економски раст, инфраструктурно повезивање и размену идеја и да је управо зато пројекат "Отворени Балкан" велика прилика, нада и обавеза да сами креирамо бољу и другачију будућност.

Сутра ће бити одржан нови састанак Радне групе за међустраначки дијалог без присуства странаца. Председник Скупштине Ивица Дачић понавља да међустраначки дијалог може да буде успешан само уколико су предлози реалистични, одрживи и прихватљиви за све стране.

У пожарима у Турској, у региону Анталија, живот је изгубило шест особа, док су из Бодрума евакуисани туристи. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган објавио је синоћ да је приведена особа која можда стоји иза низа пожара у земљи.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]