Кад Тиса цвета

Редак природан феномен цветање Тисе очекује нас и ове године. Легенда каже да ларва тиског цвета живи у муљу пуне три године и у једном дану излази на слободу да у љубавном плесу подржи своју врсту. Права прилика за оне који још нису нашли љубав да опробају своју срећу, јер како кажу када Тиса цвета испуњава љубавне жеље. Невена Суботић ће нам као неко ко учествује у организацији манифестације ”Кад Тиса цвета” пренети утиске са прве вечери одржавања манифестације и рећи ће нам шта посетиоце очекује до краја манифестације.

Четрнаести фестивал фолклора "Тканица", биће одржан вечерас од 18 сати у Угриновцима. Најављено је учешће неколико културно уметничких друштвава који кроз овакве манифестације покушавају да сачувају нашу нематеријалну културну баштину за будуће генерације. О фестивал овог јутра разговарамо са Игором Сузићем.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Фонд за развој Војводине заједнички су расписали конкурс за кредитирање развоја и унапређења туристичких потинцијала комерцијалних пољопривредних газдинстава и микро и малих привредних субјеката. Посебне повољности предвиђене су за предузетнице.

Биће  речи и о финансијској подршци за послодавце и незапослена лица, посебно када је реч о самозапошљавању у сеоским срединама. Овог јутра представићемо вам добар пример из банатског села Перлез, где су за годину дана основана три мала предузећа. 

Сазнаћемо и како се ученици Млекарске школе у Пироту - јединствене на Балкану припремају за матурски испит.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар