Како заштити жене које трпе насиље у породици?

Ковид 19 потиснуо је у други план чињеницу да су малигна обољења све учесталија. Околности су донекле успориле мере превенције, али ових дана стижу добре вести. Ниш је пре недељу дана добио најсавременију лабораторију за медицинску генетику, која ће омогућити поузданију дијагностику и ефикасније лечење управо малигних обољења и неких ретких болести. О томе ћемо разговарати са шефицом лабораторије, Татјаном Јевтовић Стојменов.

18. мај је национални Дан сећања на жене жртве насиља. У последње две деценије у Србији је убијено више од 300 жена, а више од 400 деце остало је без својих мајки. Убице су најчешће њихови партнери или неки од мушких чланова породице. О томе какву подршку и заштиту одод званичних институција имају жене које пријаве насиље разговарамо са Весном Станојевић, координаторком Сигурне кукуће

Приватни естетски и антиејџинг центри постали су прави рај за надрилекаре и шарлатане, који преко друштвених мрежа нуде медицинске услуге, а нижим ценама за пуније усне и лепши нос привлаче ллаковерне грађане. Последице преваре могу бити фаталне, о чему ових дана све чешће читамо у медијима. И то је једна од тема Магазина.

Уредник и водитељ Оливера Стајић

број коментара 0 Пошаљи коментар